Låt hundra blommor blomma

Den svenska textilkonstnären Elsa Pärs-Berglund gestaltade samtidens brännande frågor i sina uttrycksfulla vävar. Hon var en för sin tid normbrytande textilkonstnär, både genom sina politiska motiv och genom sitt experimentella förhållningssätt till vävning. Hennes arbete präglades av ett starkt samhällsengagemang och hon kallades i sin samtid ”den radikala väverskan på Hisingen”. I utställningen Låt hundra blommor blomma utforskas hennes konstnärskap i nära dialog med vår tid. 

Plats: Röhsska museet, utställningen öppnar 18 november och pågår till och med 15 september 2024.

Salamanca Taikon Gonzalez i Drömmarnas tält.

Salamanca Taikon Gonzalez i Drömmarnas tält.

Leif Eriksson

Drömmarnas tält

Arthem – Romska teatern gör en Göteborgsturné i november och december med nya musikföreställningen Drömmarnas tält. I musikföreställningen ingår muntligt berättade romska sagor, en sagoskatt som återberättas med nyskrivna texter, dans och musik. Drömmarnas tält vänder sig till alla åldrar, till familjer med barn på väg in i tonåren och uppåt, gymnasiet och vuxna. Turnén inleds med skolföreställningar i Hammarkullen, Hisings Backa och på Folkteatern där det även blir offentlig premiär 17 november. Turnén avslutas på Aftonstjärnan 9 december. 

Plats: Folkteatern, fredag 17 november, kl. 18.30.

Opportunity Day är en mötesplats och en arena för både individer och företag.

Opportunity Day är en mötesplats och en arena för både individer och företag.

Pressbild

Opportunity Day 

Opportunity Day är en mötesplats och en arena för att belysa fördelarna och affärsnyttan med mångfald, allt för att skapa möjligheter för både företag och individer. Den 13 november samlas massor med företag, föreläsare och kompetens på Clarion Hotel Post. Det blir bland annat rundabordssamtal varvat med seminarier om kompetensförsörjning och inkludering. Återkommande event som jobbmatchning där du kan träffa hundratals internationella talanger. Och inte minst mässan där du som besökare hittar information om olika branscher, mentorskapsprogram, rusta och matcha-tjänster, utbildningsmöjligheter med mera.

Plats: Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, måndag 13 november, kl. 08.00–17.00.