Det unga, lokala bluesbandet "Söder om söder" spelar, amfiteatern förvandlas till en öppen scen och det blir loppis hela dagen. Den 31 augusti, från klockan 10, är det dags för Årstadagen.

– Vi har försökt att få en bra mix i programmet och vill särskilt lyfta fram kvinnor, säger Zelda Nahrendorf, projektkoordinator på Årsta Folkets hus.

Dorothy Mour uppträder på Årstadagen, den 31 augusti.

Dorothy Mour uppträder på Årstadagen, den 31 augusti.

Pekka Pääkkö

Under dagen uppträder bland annat sångerskan Dorothy Mour och den experimentella duon "Gretli och Heidi". På schemat står även stadsvandringar med Anders Djerf och teater-bingo.

– Det är Erika Söderström från Cirkus Smått som gör en interaktiv pjäs för barnfamiljer, säger Zelda Nahrendorf.

"Läs en dikt"

Klockan 11 håller journalisten och författaren, tillika Årstabon, Göran Greider ett invigningstal. För den som är sugen på att stå på scen själv är även det möjligt. 15.30-16 är det öppen scen i amfiteatern. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan hitta på, men man behöver föranmäla sig med en kort beskrivning av sitt uppträdande.

– Tänk fritt. Testa nytt standupmaterial, spela på ett instrument som du gjort själv, läs en dikt. Jag hoppas att många anmäler sig, säger Zelda Nahrendorf.

Dagen avslutas med visning av den bioaktuella filmen “Sommartider” som delvis är inspelad i Folkets hus.