På den lilla uppfarten till Vogels bilverkstad på Kungstensgatan 48 sitter ett gäng runt ett litet blått bord och fikar.

Ingen av dem höjer på ögonbrynen när Mitt i tvärstannar bilen då vi plötsligt inser att det är samma gäng som syns på kartvandringen på Google maps.

– Ja, vi vet. Vi såg kamera­bilen köra förbi i somras. Men vi är fler på bilden, Paul har fortfarande semester­, säger verkstads­chefen Walter Kratzwald.

– Han lade direkt ut bilden på Facebook när han såg den första gången, säger Ashraf Ben och pekar mot Walter med ett skratt.

Fikastunderna framför nedfarten till verkstads­garaget är välkända i kvarteret. Gatan har fotograferats­ av Google med jämna mellan­rum sedan 2009 och går man tillbaka i tiden på Google maps dyker verkstadsarbetarna upp två gånger.

– Förra gången vinkade vi till kamera­bilen! Vi fikar ju alltid här. Det är bara lite jobbigt på vintern eller när det regnar, säger Ashraf Ben.

– Då flyttar vi in under garageporten. Men där lutar det lite i rampen, säger Kayrat Jusipov.

Händer alltid något

Verkstaden grundades när huset byggdes 1964.

En av männen runt bordet är den tidigare ägaren Eckart Vogel som gått i pension, men fortfarande kommer förbi då och då.

– Folk tycker att det är trevligt att vi sitter här. De som bor i huset och i kvarteret brukar stanna till. Vissa tar en kopp kaffe och snackar­ en stund. Många av våra kunder bor i området, säger Walter­ Kratzwald.

Hur känns det att hela världen kan se när ni sitter och fikar?

– Jag har inga problem med det, dessutom är väl allas­ ansikten suddade. Vi har ju haft fikapuser här så länge, och det händer alltid något när vi sitter här.

här!