The Stone Roses: Made of Stone 

The Stone Roses: Made of Stone är en ingående och personlig dokumentärfilm som följer ett av Storbritanniens mest beundrade och inflytelserika band på deras efterlängtade återföreningsturné. Filmen ger en passionerad ögonblicksbild om en milstolpe i detta betydelsefulla bands historia. Filmen är regisserad av den livslånga Stone Roses beundraren Shane Meadows, BAFTA-vinnande regissören till succéfilmer som This is England, Dead Man’s Shoes och A Room for Romeo Brass.

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyen 45, onsdag 9 oktober, kl. 21.00.

Hitta hem är ett unikt gästspel på Konstepidemin om en förintelseöverlevare och hennes dotter.

Hitta hem är ett unikt gästspel på Konstepidemin om en förintelseöverlevare och hennes dotter.

Pressbild

Hitta Hem 

"Du behöver inte berätta att du är judinna”. Orden har följt Gisela Nilsson genom livet. Vad var hennes mamma så rädd för? De bodde ju i Sverige… Gisela Nilsson har dramatiserat sin mammas vittnesmål och gestaltar sin mammas resa från deportationen 1944 till koncentrationslägret Bergen-Belsen och sedan ankomsten till Sverige. Publiken får ta del av Giselas egen inre resa. Att förstå sitt judiska arv och smärtan det inneburit att följa i sin mammas fotspår och samtidigt blottlägga den främlingsfientlighet som fortfarande hotar idag. Hitta Hem tar oss genom lager av förtvivlan, hopplöshet och omänsklighet. Det nattsvarta blandas med en intensiv beslutskraft att överleva, men handlar lika mycket om en styrka där föreställningen kantas av både värme och humor liksom modet att våga berätta. Föreställningen har blivit en publiksuccé och turnén arrangeras i samarbete med Scenitproduktion och Förintelsemuseet.

Plats: Adas musikaliska teater, Konstepidemin, 1-6 oktober, tisdag–fredag, kl. 19.00, lördag-söndag, kl. 15.00.

ABBA – när de slog världen med häpnad för 50 år sedan.

ABBA – när de slog världen med häpnad för 50 år sedan.

SVT/Pressbild

Hyllningsfest till ABBA

Det är 50 år sedan ABBA slog världen med häpnad när de framförde Waterloo i Eurovision Song Contest. Detta ska firas på Elis Corner genom att spela låtar med ABBA och lite annan samtida musik från DJ-båset denna kväll. Så sätt på dig din snyggaste stass och dansskorna och kom och bli en av många dancing queens and kings på dansgolvet denna afton!

Plats: Elis Corner, Stigbergstorget 2, lördag 5 oktober, kl. 20.00–01.00.

DDRKgbg presenterar Sound Delivery och…

DDRKgbg presenterar Sound Delivery och…

Pressbild

Sound Delivery + Goia Paranoia

Sound Delivery bildades 2023 över några jams och en mycket framgångsrik studiosession, och syftar till att vara en kraft att räkna med både på scen och i studion. Medlemmarna Jack L. Stroem, Waldemar Skoglund & Johan Aberg har på egen hand en mycket imponerande bakkatalog, men bara tillsammans är de SoundDelivery. Goia Paranoia hämtar influenser från metal, psykedelia, punk, stoner och doom, förmedlat genom ett nyfiket utforskande av alternativa världar i extrema sinnestillstånd, nu live på scen, 2024’s kala kanon.

Plats: DDRKgbg, Wieselgrensplatsen 11, lördag 5 oktober, kl. 20.00–01.00.

… Goia Paranoia, live på scen, fast inte samtidigt.

… Goia Paranoia, live på scen, fast inte samtidigt.

Pressbild