– Jag har drömt om det här sedan jag var liten, så det känns väldigt kul, säger Barbara Efremius, 23, från Tumba.

Hon kan i dag titulera sig professionell artist sedan hon åkt över Atlanten för att spela in sina första låtar. Nu finns en av dem ute.

Hur hamnade hon här? Barbara Efremius hade sjungit lite här och var i stan och lagt ut några låtar på nätet. En av dem hittades av en producent vid namn Roy Hamilton III.

– Han blev imponerad och tog kontakt med mig. Vi hade några möten och kom överens om att jobba ihop, skrev skivkontrakt och bestämde att jag skulle åka till Kanada för att spela in mina låtar. Det var i höstas och det känns fortfarande lite overkligt och svårt att smälta, säger hon.

Barbara Efremius i studion i Kanada.

Barbara Efremius i studion i Kanada.

Privat

Kulturskolan har betytt mycket

Den här Roy Hamilton III är inte vem som helst. Han har arbetat tillsammans med flera världskända artister som Michael Jackson och Britney Spears för att nämna några.

Varför han fastnade för just Barbara Efremius vet nog bara han själv, men en möjlig förklaring kan ligga i hennes talang som hon arbetat fram under lång tid. Inte minst med hjälp av kulturskolan i Botkyrka som hon gått i sedan hon var sju år gammal.

– Jag har haft en sångpedagog där som under många år följt min resa. Så kulturskolan har varit till stor hjälp, skulle jag säga. Det är alltid bra med ett extra öra som kan lyssna och ge input på saker som man kanske inte alltid hör själv.

Nu går hon sista terminen på kulturskolan. Sedan är hon för gammal.

Siktar på stora arenor

Någongång därefter planerar hon att åka tillbaka till Kanada för att spela in ännu fler låtar. Men exakt när det blir av är oklart.

– Så småningom, säger hon mystiskt.

Vad drömmer du om, artistmässigt?

– Just nu handlar det om att jag älskar att stå på scen, uppträda och sjunga mina låtar – jag är ju mer van vid att sjunga covers. Så att få fortsätta med det här hoppas jag verkligen att jag ska få göra i framtiden. Det hade varit häftigt att få stå på Globen eller Friends (numera Avicii arena och Strawberry arena, reds anm) en dag.