Streetfoodfestivalen Göteborg

Streetfoodfestivalen och Göteborgs Kulturkalas bjuder på fri entré till fyra dagar av Sveriges kanske godaste mat- och dryckesfestival med musik, dryck, streetfood, craft beer, underhållning, sweetfood, barer och SM-tävlingar. Följ prisutdelningen SM i Streetfood/Sweetfood 2024 som planeras till fredagen. Kom och heja, njut, ät, drick, lyssna, mingla, dansa med familj och vänner för en riktigt härlig festivalupplevelse som gör går längs Basargatan upp till Kungstorget. Barer med hantverksöl, vin, bubbel, drinkar och alkoholfritt finns både på Basargatan och Kungstorget vid scenen. För mer info och tider se streetfoodfestivalen.se och goteborgskulturkalas.se

Plats: Basargatan/Kungstorget, torsdag 29 augusti, kl. 15.00–söndag 1 september, kl.18.00.

Skeppet GBG fyller tre år och firar med en heldag.

Skeppet GBG fyller tre år och firar med en heldag.

Pressbild

Skeppet GBG fyller tre år

Livescen, restaurang, bar, klubb & musikstudio. Tre år har passerat sen Skeppet GBG för första gången slog upp portarna och det ska såklart firar! Därför välkomnas alla till årets jubileumsfest! Det blir en fullspäckad dag med DJs, tatuerare, livemusik och mäkta go stämning som förhoppningsvis ekar över hela Stigbergstorget. Biljetter finns tillgängliga i skrivande stund på billetto.se. Kvällens programpunkter – utan inbördes ordning: Bongo Riot, Smag på dig selv, Rekordåren, Jubileumsquiz med husbandet Besättningen, Tattoo-takeover med 1000Nålar, Gästbartenders, Vinbar, Drinkbar, Allsång med liveband, Vinylstånd och inte minst Jubileumsbuffé.

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2, fredag 23 augusti, kl. 17.00.

Frihamnsdagarna – en demokratisk mötesplats som är öppen för allmänheten att besöka, där samtal och idéer som leder till förändring kan uppstå. Sista helgen i augusti på Bananpiren.

Frihamnsdagarna – en demokratisk mötesplats som är öppen för allmänheten att besöka, där samtal och idéer som leder till förändring kan uppstå. Sista helgen i augusti på Bananpiren.

Ola Kjelbye

Frihamnsdagarna

Välkommen till Sveriges nya arena för fria samtal – en demokratisk mötesplats i Göteborg sedan 2021. På Frihamnsdagarna samlas alla möjliga samhällsfrågor. Syftet med evenemanget är att föra människor och organisationer samman i samtal om aktuella samhällsfrågor. Programmet formas av alla de föreningar, företag och organisationer som under våren anmäler att de vill delta. Som besökare kan du se fram emot gratis seminarier, workshops, panelsamtal och politiska debatter som varvas med mat, aktiviteter, musik och kultur. I år uppmanas alla medverkande organisationer sätta ljus på förändring och hållbarhet. Gratis inträde för allmänheten. För det officiella programmet se frihamnsdagarna.se

Plats: Bananpiren, torsdag 29 augusti–lördag 31 augusti. 

SM i Burgare – röken kommer ligga tät över Mugwort’s och Slakthusområdet i Gamlestaden när årets bästa burgare ska koras.

SM i Burgare – röken kommer ligga tät över Mugwort’s och Slakthusområdet i Gamlestaden när årets bästa burgare ska koras.

Pressbild

SM – Svenska Mästerskapen i Burgare

Ladda magen och förväntningarna för nu är det dags att käka burgare. Alla SM finalister ställer upp runt Mugwort’s i Slakthusområdet i Gamlestaden och kör ett klassiskt Battle och Burger Warz. Burgarna är Singel Burgers hos alla deltagare och du som publik kan rösta på din favorit. Den som gör bäst, vinner såklart folkets röst! Pris på burgare: 65 kronor styck eller klippkort med 10 burgare och lite rabatt. Under dagen blir det livemusik och folkfest i allmänhet, och burgare i synnerhet.

Plats: Mugwort’s, Slakthusområdet, Gamlestaden, lördag 31 augusti, kl. 11.00–23.00.

Megaloppis för friluftsprylar i Slottsskogen.

Megaloppis för friluftsprylar i Slottsskogen.

Pressbild

The Outdoor Gear Flea Market

Nu är det dags att plocka fram de där skidorna, den där ryggsäcken, de där klätterskorna som du inte använder. På jakt efter ett tält eller ett kök till fjällturen? Köp begagnat, och spara både miljön och pengar. För tredje året i rad kör Pathfinder Travels The Outdoor Gear Flea Market, en megaloppis för friluftsprylar. Det kostar inget att sälja, ingen kommission. Bara kom, ta med dina grejer. Kanske bär varje pryl på en bra story värd att berätta för spekulanterna? Loppisen startar klockan 15.00 men klättertornet och vissa andra utställare är på plats redan från klockan 12.00. Och glöm inte att ta med picknick-filten för när loppisen är undanstädad och det är tillräckligt mörkt, då blir det filmvisning i parken. Det blir ett antal tidigare publikfavoriter från Banff Mountain Film Festival, samt några andra tidigare godbitar från festivalen som körs på stor utomhusduk. Fri entré, Free for all.

Plats: Azaleadalen, lördag 31 augusti, kl. 15.00.