Kålltorp

När Mitt i Göteborg träffade Hilma Hammarlund på hemmplan i Kålltorp sent i våras var det demoversionen av den sparsmakade och otroligt snygga Tell Me som fick undertecknad att vilja höra mer.

Nu är det äntligen dags.

 – Efter att ha släppt två singlar med svartvitt omslag i en soft producerad vibe, kände jag för ett "live-sound" och ett omslag med en mer färgstark bild, förklarar Hilma.

Hilma Hammarlund.

Hilma Hammarlund.

Alexander Söderling

"Härligt färgglad"

Omslagsbilden i fyrfärg genomskärs av en spricka i spegelbilden, ett medvetet val som är tänkt att spegla låten. 

– Precis som omslaget förmedlar Tell Me en härligt färgglad känsla samtidigt som texten liknar sig mer med sprickan i bilden. Låten beskriver känslan av att någon annan förstår en bättre än en själv. Den berör både vilsenheten i en och tryggheten i en annan person på samma gång.

Omringad av musik

Som dotter till en operasångare och en musiklärare har hon varit omringad av musik så länge hon kan minnas. Men alltid på jakt efter sitt eget sound. 

– Det är otroligt skönt för en själv att inte bli placerad i ett fack. Stunden får sätta prägel på vad jag gör. Jag är så pass säker i mig själv att det får bli vad det blir så länge jag tycker att det är jag.