Lindholmen

Kan man göra humor av maktfullkomlighet och övergrepp? Åsa Gustafsson bestämde sig för att försöka. Och det funkade!

Jubileumsspecialen betyder två nya chanser att se Helt fel forum, Åsas senaste scenkonstverk som hade premiär i våras.

– Det är en humoristisk och musikalisk uppgörelse med saker som behövde komma fram i ljuset. Föreställningen är based on a true story. Erfarenheten var inte rolig och ämnet är tungt, säger Åsa som ändå bestämde sig för att göra scenkonst av den.

Att göra humor av hela skiten och att låta den bada i musik. Där moll görs till dur.

– Kanske det bästa och starkaste jag gjort. Enligt mig själv. Och roligaste processen ur arbetsmiljösynpunkt och hantering av humor och innehåll.

I oktober firar Åsa Gustafsson 30 år i Göteborg och 60 år på jorden med jubileumsspecial av föreställningen Helt fel forum. 13 och 14 oktober på Aftonstjärnan.

I oktober firar Åsa Gustafsson 30 år i Göteborg och 60 år på jorden med jubileumsspecial av föreställningen Helt fel forum. 13 och 14 oktober på Aftonstjärnan.

Lina Ikse Bo Melin

Tårta och bubbel i baren

Åsa Gustafsson är artist och skådepelare, känd för sina varma, humoristiska spaningar och berättelser. Vi har sett henne på scen, film och tv, vi har läst hennes krönikor och hört henne i radio. Kring millennieskiftet var hon en del av populära humorgruppen Rally i P3. Hon har tilldelats Göteborg & Co och Humorakademins Humorpris.

Åsa har skapat Helt fel forum i nära samarbete med Malmömusikern Lotta Wenglén, som också medverkar på scen.

Efter jubileumsspecialen blir det Eftersnack med Åke till tårta och bubbel i baren.

Väl mött!