Vägarbeten utförs bland annat på Ursviksvägen. De väntas pågå till den 19 september och går ut på att rusta upp väg samt gång- och cykelbana.

Insatserna sker i korsningarna vid Eliegatan och Vattugatan. Vid Eliegatan sprängs det även i berg, intill elcentralen vid ventilationsschakten till tunnelbanan.

En följd blir att en fil stängs av i perioder under byggtiden.

– Det kommer att påverka en del begränsning på framkomlighet under byggtiden, säger Afsaneh Kasiri, chef på anläggningsenheten.

Behöver busslinjer dras om?

– Det beror på trafikanordningsplanen.

Nya busshållplatser

En sådan har i skrivande stund inte kommit på plats. Hur som haver är målsättningen att påbörja arbetena i början på sommaren.

Apropå bussar arbetas det även på Rissneleden vid Bromsten. Här byggs två nya busshållplatser, vilket beräknas vara utfört 1 augusti. Också här stängs en fil av under byggtiden.

På Rissneleden byggs nya busshållplatser som ska trafikeras av linjerna 512, 118 och 157.

På Rissneleden byggs nya busshållplatser som ska trafikeras av linjerna 512, 118 och 157.

Alexander Kuronen

Sedan har vi tvärbanan. Den som sörjer dess försening kan trösta sig med att saker händer även där. Inte minst i Rissne, där spår-, mark- och betongarbeten ska göras längs hela arbetsområdet utmed spåren.

Trafik leds om

Enligt SL utförs arbetena på vardagar mellan 07.00 och 16.00. De pågår hela sommaren och kräver att trafik leds om längs hela sträckan. Därför uppmanas allmänheten att hålla koll på skyltning i området.

Även Ursvik kan "eventuellt" påverkas av arbeten med tvärbanan i sommar, meddelar SL. Våren 2025 ska tvärbanan börja gå dit, enligt aktuell prognos.