Onsdagen den 15 augusti 18.30–19.30 intar Romeo och Julia-kören Lejondals slott för en musikalisk helhetsupplevelse.

Med sig till slottet har kören Georg Friedrich Händels mest älskade arior och körverk "som ni aldrig hört dem förut". I en ledigare skrud får publiken ta del av några av Händels mest populära sånger. Konserten går under namnet Händel with care.

Lejondals slott stod färdigt 1892, och uppfördes av friherrinnan Louise De Geer.

Lejondals slott stod färdigt 1892, och uppfördes av friherrinnan Louise De Geer.

Pressbild

Sedan Romeo och Julia-kören startades på Dramaten 1991 har gruppen mött publik på festivaler världen över. Körens konstnärlige ledaren Benoît Malmberg har genom åren då kören varit aktiv experimenterat med gruppens uttryck, samt utvidgat och utvecklat konserten som konstart.

Romeo & Julia-kören "Händel with care"

Romeo & Julia-kören "Händel with care"

Sara P Borgström

Romeo och Julia-kören har turnerat i 40 olika länder. I Sverige har man medverkat vid fem nobelbanketter och även i samband med kronprinsessan Victorias bröllop. 

En kväll på slottet

Nu kommer man till Lejondals slott. Slottet utlovar en mingelbuffé och fika. Man understryker även att det hela äger rum utomhus varför publiken bör klä sig efter väder. 

Helena Karlsson, kultursamordnare och producent, Upplands-Bro kommun

Helena Karlsson, kultursamordnare och producent, Upplands-Bro kommun

Mikael Andersson

– Det här är verkligen en fortsättning på vårt tidigare musikresidens där Romeo och Julia-kören deltog tillsammans med elever från Bergaskolan och kommunens äldre. Konserten på slottet kommer att bli en fantastisk upplevelse, säger Helena Karlsson, kulturproducent på Upplands-Bro kommun.

För den som vill är det möjligt att köpa biljett till evenemanget där buss mellan Kungsängens station och Lejondals slott ingår.

Evenemanget är ett samarbete mellan Upplands-Bro kommun, Dramaten Romeo och Julia-kören, Lejondals slott och Håbo buss.

Mer praktisk information hittar du här.