Hamburger Börs har länge haft det tufft ekonomiskt, berättar vd:n Peter Bengtson för Aftonbladet. Nu är läget så allvarligt att showkrogen tvingas stänga omedelbart.

– Det handlar också om en hyresdiskussion med Vasakronan och de har inte mötts i de samtalen. Enligt Moment Group har hyran varit orimlig hög hela tiden. Nu har de bestämt sig för att nu räcker det, säger Bengtson till Aftonbladet.

Magikern: Jättetråkigt

Stängningen innebär att alla planerade shower måste ställas in. En av de som drabbas är magikern Julien Dauphin som skulle haft en stor show på Hamburger Börs senare i höst.

 – Det känns jättetråkigt och min show hade redan sålt 2600 biljetter två månader innan premiären, säger Dauphin till Aftonbladet och tillägger att han letar efter andra lokaler i Stockholm så att han trots allt kan uppträda.

Får pengarna tillbaka

”De två produktioner som hade planerats för hösten har ställts in helt och de gäster som bokat kontaktas och får sina pengar tillbaka”, skriver Hamburger Börs ägare Moment Group i ett pressmeddelande.

Hamburger Börs har huserat på Jacobsgatan 6 i närheten av Kungsträdgården sedan 1975. Vad som händer med den anrika lokalen återstår att se.