Han har haft cancer fyra gånger, och det var när han överlevde sitt återfall 2014 som Johan Dagerhamn kände att han ville ge något tillbaka.

Johan Dagerhamn är initiativtagare till Matchen mot cancer.

Johan Dagerhamn är initiativtagare till Matchen mot cancer.

Claes Bertilsson.

– Så jag började ragga kändisar på Facebook och höll en första innebandymatch mot cancer samma år. Sedan dess har det bara fortsatt och 2017 hade vi vår första golftävling. Då hade vi som mål att samla in 50 000 men fick in totalt 282 535 kronor, det är en sådan där siffra som bara har fastnat. Nu håller vi i tre golftävlingar per år och har totalt dragit in 1,6 miljoner.

– Tidigare år har vi skänkt pengarna till CancerRehabFonden, men nu har vi tagit det ett steg längre och kommer att sjösätta ett eget rehabiliteringsprogram i slutet på oktober. Där förväntas vi kunna ta emot uppemot 100 patienter per år.

Vad kan man förvänta sig av finalen på Arninge GK den 15 juni? 

– Starten går klockan 10 och pågår fram till 16 ungefär, alla som vill får komma och kolla. Vinnare från förra årets satellittävlingar samt andra glada tävlande kommer att samlas och spela om äran att förvalta titeln "mästare" till nästa år. Det kommer att finnas spelare från världseliten på plats, exempelvis Jesper Svensson. Sedan kommer vi att hålla i en välgörenhetsauktion där spelare från PGA mästerskapen har fått signera en av de hålflaggorna som användes. Alla intäkterna kommer att gå oavkortat till rehabiliteringsprogrammet.