– Jag spelar Annika. Hon är en väluppfostrad tjej som blir vän med Pippi, berättar Emilia Rösund.

När Mitt i får en kort pratstund på telefon är klockan strax före fyra på eftermiddagen.

– Jag är på Intiman just nu, vid logen, vid en trappuppgång där jag kan prata. Jag har vanliga kläder eftersom vi bara repar.

– Vi repeterar nästan varje dag, även på helgerna.

Så har det varit ända sedan 21 augusti, och ännu har ensemblen inte hunnit gå igenom hela pjäsen, berättar hon. 14 september har föreställningen premiär.

Ska du sjunga och dansa?

– Ja, det är väldigt mycket sånt. Det är bland de roligaste grejerna!

12-åriga Emilia Rösund från Österskär spelar rollen som Annika i familjemusikalen ”Pippi flyttar in i Villa Villekulla” på Intiman.

12-åriga Emilia Rösund från Österskär spelar rollen som Annika i familjemusikalen ”Pippi flyttar in i Villa Villekulla” på Intiman.

Mats Rösund

Trots sin unga ålder är Emilia redan lite av en veteran i branschen. Redan som femåring började hon med sång, dans och teater på Livat artistskola i Åkersberga.

Sedan dess har hon hunnit ha roller i flera uppsättningar på Intiman: i Bröderna Lejonhjärta, i Trollkarlen från Oz och som Emil i Lönnebergas lillasyster Ida. Nu, inför Pippis 80-årsjubileum, är det dags för nästa roll.

Har du sett tv-serien om Pippi och Pippi-filmerna?

– Jag har sett dem väldigt många gånger, speciellt när jag var yngre. Jag kan känna igen mig i de flesta karaktärerna. De är roliga, men samtidigt har Pippi en annan bakgrund, så allt är inte glatt hela tiden.

Pippi på Intiman spelas av Amanda Andersson.

Pippi på Intiman spelas av Amanda Andersson.

Intiman?

Emilia delar rollen som Annika med Lea Lindblad och Tommy spelas av Ian Hammarbäck och Erik Norgren. Pippi i alla föreställningar spelas av Amanda Andersson, känd bland annat från Idol på TV4.

– De flesta har jag spelat tidigare med, men inte Amanda. Ian var med i Bröderna Lejonhjärta.

Hur går det i skolan?

– Jag har inte så mycket tid för den, men jag jobbar hemma så mycket det går.

Vad är bäst med teaterlivet?

– Om jag ska vara ärlig så är det premiärkänslan, när man känner att man har jobbat hårt och så står vi nu här!