Under den årliga meteorsvärmen Perseiderna syntes betydligt fler stjärnfall än vanligt på himlen. Den som gav sig ut i natten för att bevittna fenomenet fick se ytterligare ett skådespel – nämligen norrsken.

Hua Bai bänkade sig på balkongen tillsammans med familjen, vid midnatt tog det plötsligt fart.

– Det var fantastiskt! Först liknade det lite rök, sedan var det över hela himlen! Det var grönt längst ner och rosa längst upp. Man känner bara att "wow – naturen skapar det här", säger hon.

Vad tänkte du då?

– Det liknade ett party. Det är en slags kommunikation mellan naturen och oss människor. Det skapas en förståelse mellan oss. Hela familjen älskar filmen Interstellar, och det här väckte lite samma tankar. Vi måste hitta kopplingen till naturen, inse hur mycket det finns att lära och förstå om rymden!

Jobbar som lärare

Hon har tidigare åkt till både Kiruna och Island för att få se norrsken. Men på Island gick hon bet. Att kunna se det hemma på balkongen blev en glad överraskning.

Mitt i den nattliga kylan upptäckte hon att hon hade glömt att sätta på sig skorna.

– Men jag blev varm av himlaspelet. Jag stod på balkongen utan skor och kände bara att jag inte ville missa en sekund! Samtidigt såg man lite stjärnregn. En belöning från naturen!

Önskade du dig något?

– Harmoni till världen.

Till vardags jobbar hon som lärare, och planerar att visa bilderna på norrskenet för sin klass.

– Det kan kopplas till både matte, fysik, rymden och konst. Man kan likna det vid musik, ljudvågorna från ett piano till exempel. Det blir jättekul!