Handelsplatsen vid Märstarondellen har under de senaste åren växt till sig. Innan låg här bara Max och bensinmacken Circle K. Under 2021 invigdes en ny handelsbyggnad för Elgiganten och Rusta och i slutet av september 2022 öppnade Mc Donald’s.

Även snabbmatsrestaurangen Chop chop håller på att färdigställas. Det blir kedjans andra restaurang i kommunen. Den första ligger vid foodcourten i Rosersberg.

Restaurangen i Märstarondellen skulle stått klar sommaren 2023 men då det anlitade byggföretaget gick i konkurs efter pandemin och under lågkonjukturen har det tagit längre tid än planerat.

Chop chop blir de senaste tillskottet vid Märstarondellen

Chop chop blir de senaste tillskottet vid Märstarondellen

Jens Kassnert

Helrenoverat efter brand

Bara tre år efter invidningen brann det i Elgigantens lokaler. Det var den 13 februari i år. Det brann i taket när räddningstjänsten kom dit och lågorna syntes på långt håll.

– Det var visst en väldigt svårsläckt brand så byggnaden hann ta lite skada, säger Linnéa Cederquist som är pressansvarig på Elgiganten.

Sedan dess har lokalen rensats ut och nu har arbetet med att återställa byggnaden börjat. Invändigt blir det en helrenovering och om ett halvår kommer butiken att öppna igen.

– Jag kan glatt meddela att vi kommer att få nycklarna till butiken i januari och kunna öppna igen i februari. Det är jätteroligt att vi snart är tillbaka där, säger Linnéa Cederquist.

Elgiganten återställs efter branden vid Märstarondellen.

Elgiganten återställs efter branden vid Märstarondellen.

Jens Kassnert

Ny infart

För att skapa en säkrare trafikanslutning har infarten till området byggts om och det har skapats möjlighet att ta sig till verksamheterna både med bil, cykel och till fots.

Området är snart färdigbyggd och inga ytterligare butiker planeras att tillkomma på platsen.

– Det ska inte vara några fler ytor för verksamhet där, säger Anna Karin Åkerblom, som har hand om plan och exploateringsfrågor i Sigtuna kommun.

Mitt i har även sökt Chop chop.