Liseberg

80 är det nya 60, uttrycket används allt oftare givet att vi lever allt längre, och att många äldre lever ett aktivt liv så länge hälsan tillåter det.

Att man är aktiv allt längre upp i åldrarna är något Liseberg vill uppmärksamma, genom att söka modiga rekordförsöksdeltagare – redo för sitt livs kanske mest hisnande utmaning, tisdag 3 september.

Spänning i livet

– Vi vill fira alla seniorers rätt att ha kul och uppleva spänning i livet, säger Mårten Westlund, PR- och kommunikationschef på Liseberg.

– Vi är nyfikna på att se om vi kan fylla ett Valkyriatåg, 18 platser, med äventyrslystna seniorer för ett hisnande åk. I samband med det ska vi också försöka att slå ett världsrekord i högsta genomsnittsålder i ett berg- och dalbaneåk. Det är vad vi siktar på, men det viktigaste är att vi har roligt tillsammans, och visar att nöjesparken är för alla åldrar.

Hisnande upplevelse

Ambassadör för rekordförsöket är en av Sveriges äldsta influencers, 86-åriga Anita Looström, Lady Silver som hon kallar sig på Instagram. Hon har profilerat sig som en stark och levnadsglad senior och är supertaggad.

– Det ska bli jättekul. Jag ser fram emot en hisnande och rolig upplevelse, och jag vill gärna slå det där världsrekordet! Kanske blir det allra roligast efteråt, att man känner – ja, jag gjorde det!

Det gamla rekordet slogs i Blackpool 2003, där ett berg- och dalbanetåg på nöjesparken Blackpool Pleasure Beach i Storbritannien hade en snittålder på 75,25 år.