Joacim Jonasson.

Joacim Jonasson.

Alexander Kuronen

Joacim Jonasson, 61, Råsunda

– En fyra. Det är ju ändå sommar. Min har varit lite speciell eftersom jag har fått operera mig. Det var blindtarmen, alla kan råka ut för det. Men nu är jag pigg. Jag är mellan två jobb och har "sommarlov", det är väldigt skönt. Nu håller jag mest på med att ta hand om hus och hem. Sedan ska jag åka till Österlen där familjen har stuga. Hela släkten är där.

Malin och Gabriel.

Malin och Gabriel.

Alexander Kuronen

Malin Bessner, 41, och Gabriel, 7, centrala Sundbyberg

– En femma, säger Gabriel. Landet har varit bäst. Vi spelar mycket fotboll där och är med kusiner.

– Och du har lärt dig simma, fyller Malin i. Jag tyckte också att det var skönt att vara på Gotland, det var lite större miljöombyte eftersom vi inte varit där tidigare. Vi träffade kompisar som köpt en stuga där och badade på Tofta. Sedan älskar vi Tornparken!

– Man kan bada där och de har en fotbollsplan, säger Gabriel.

– Senare i sommar ska vi åka till Öland också, och träffa mormor och morfar, säger Malin.

Kamran Ronaghi.

Kamran Ronaghi.

Alexander Kuronen

Kamran Ronaghi, 40, Rissne

– En femma. Jag har varit på Gotland tio dagar med familjen. Vi gick runt i Visby och åkte runt på ön, tog del av kulturen och historien. Det är ganska häftigt att se byggnader och kloster som är så gamla. Härnäst ska vi åka till Spanien. Vädret har också varit över förväntan. Vanligen är det tyvärr sämre, men i år har vi kunnat njuta även på hemmaplan. Vi har varit på Järvabadet och åkt till olika lekplatser. Min fru och jag har en dotter på sju år som måste hålla i gång.

Felicia Widing.

Felicia Widing.

Alexander Kuronen

Felicia Widing, 29, Råsunda

– En femma. Jag har badat jättemycket och tältat på västkusten med vänner. Vädret? Det har varit svensk sommar. I maj och juni var det jättevarmt, men därefter har det varit sol och regn, kallt och varmt. En blandning. Jag tycker om att vistas i Råsunda på sommaren, det finns mycket uteserveringar och Råsunda torg är mysigt. När jag är ute och går eller springer brukar jag besöka Huvudstabadet.

Tommy Pettersson.

Tommy Pettersson.

Alexander Kuronen

Tommy Pettersson, 81, Skytteholm

– En femma. Vi har en kolonistuga i Riksby. Det har regnat så mycket att det har blivit en kolossal grönska, det växte nästan igen. Vi är där varje dag. Det är sallad och rädisor. Även äppelträd har vi, och en maskin att musta med. Jag går också promenader varje dag och tittar på alla byggen i Solna. Värmen är tacksam. Det är inte farligt att bli svettig, jag har varit byggnadssmed så jag har svettats i arbetet.