I slutet av august kunde GöteborgDirekt rapportera att "Musikhjälpen" kommer tillbaka till Göteborg. Inte sedan 2013 har det populära insamlingsprogrammet sänts från Sveriges näst största stad. Men från den 12 till den 18 december med 144 sändningstimmar dygnet runt är det alltså dags igen.

De leder programmet

Nu är det också klart vilka som kommer sända programmet från Kungstorget i hjärtat av Göteborg.

Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia är trion med meriter från tidigare programledarroller i både tv och radio har antagit rollen.

– Musikhjälpen är för mig en vecka där vi visar de allra bästa versionerna av oss själva – det känns väldigt varmt och solidariskt. Jag har träffat barn på flykt och sett hur otryggheten gjort att de slutat leka, skratta och drömma. Hur ska vi kunna ha en ljus framtid om barn inte kan drömma? säger Tina Mehrafzoon i ett pressmeddelande.

Kontroversiell placering

Placeringen på kuren där de tre programledarna kommer husera under dygnen på "Musikhjälpen" har varit kontroversiell. Handlarna på torget och i Saluhallen har protesterat då det finns farhågor om att programmet kommer störa den gängse julhandeln på Kungstorget.

Tidigare har "Musikhjälpen" från Göteborg sänts från Gustav Adolfs torg och vid Stora Teatern.

Årets tema

Årets tema är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

– Årets tema är viktigare än någonsin. Det är många familjer och barn som är på flykt från krig just nu. Barn borde bara få vara just barn och inte behöva vara på flykt, säger Klas Eriksson i pressmeddelandet.