I år firar Snösätra tio år som öppen scen för graffitikonst. Säsongen invigdes med Spring beast-festivalen i maj, och under sommaren kommer det att vara aktiviteter som festivaler, konst och dj:s där varje helg.

Nu har även Street Art Bistro, en ny servering, öppnat i en container.

– Det känns så bra att kunna erbjuda besökarna en samlingsplats utöver konsten. Det har inte funnits något naturligt ställe att slå sig ner på. Vi vill gärna få till en kontinuitet och bistron kommer att ha öppet varje dag i sommar, säger Mikael Rickman, ordförande i den ideella föreningen Kulturkvarter Snösätra.

Föreningen har länge velat få till en servering, och har tänkt söka bygglov för en.

– Men så dök alternativet upp att köpa en serveringscontainer med färdigt, inrett kök. Street Art Bistro kommer att drivas av dem som har foodtrucken "Galet gott", säger Mikael Rickman.

Fullständiga rättigheter

På menyn finns bland annat burgare i olika versioner samt tacos och fika som bullar och glass. Restaurangen har tillstånd att servera alkohol och det kommer att finnas både öl och cider.

– Men inget starkare än så. Planen är att utveckla menyn med våfflor också. Det är många barnfamiljer och äldre som besöker oss, säger Mikael Rickman.