Det ska bli lättare för cyklister och fotgängare att ta sig fram på norra sidan av Magelungsvägen.

På en 230 meter lång sträcka mellan Farsta strands pendeltågsstation och Ågesta Broväg planeras en ny gång- och cykelbana. Projektets totala kostnad beräknas bli 20 miljoner kronor.

– Vi vill underlätta för cykelpendlare och gynna lokal cykling. Delar av cykelstråket på Magelungsvägen har ganska god standard medan andra delar innebär smala, gemensamma gång- och cykelvägar, säger trafikborgarrådet Lars Strömgren (MP).

I dag finns en dubbelriktad gång- och cykelbana på norra delen av vägen mellan Ågesta Broväg och Farstavägen. Öster om Ågesta Broväg ligger det primära cykelstråket på södra sidan av Magelungsvägen. Det innebär att cyklister måste korsa vägen.

20 000 fordon

Magelungsvägen trafikeras av runt 20 000 fordon per dygn. Antalet körfält kommer fortsättningsvis att vara två i vardera riktning. För att skapa plats för cykelbanan ska i stället mittbarriären utgå, enligt förslaget.

– Man har gjort bedömningen att den inte behövs för trafiksäkerheten eftersom det är en hastighetsbegränsning på 40 kilometer i timmen på sträckan, säger Lars Strömgren.

Ett inriktningsbeslut har fattats i trafiknämnden. Nu ska förslaget utredas mer i detalj för att se vilka utmaningar och knäckfrågor som kan finnas.

– Stockholm börjar mogna som cykelstad. Den här förändringen är helt i linje med våra mål, säger Lars Strömgren.