Fotoutställningen Stillness thru movement är ett möte mellan fotografen Anton Corbijn och GöteborgsOperans Danskompani med 38 dansare från 22 länder.

Våren 2023 hängde Anton Corbijn med dansarna på turné till London och dokumenterade dem under några dagar på prestigescenen Sadler’s Wells där de framförde Skid av Damien Jalet och SAABA av Sharon Eyal. 

– Jag blev helt knockad av deras prestationer och njöt i fulla drag av den uppslukande upplevelse som kompaniet gav mig under tre majdagar i London tidigare i år. Vilken fantastisk grupp av människor och vilken underbar kanvas för en fotograf att arbeta med, säger Anton Corbijn i en kommentar på GöteborgsOperans hemsida.

Anton Corbijn.

Anton Corbijn.

Stephan Vanfleteren

De 21 bilderna i fotoutställningen Stillness thru movement visar den ikoniske rockfotografens perspektiv på dansarna, kompaniet och konstformen. 

– Det har varit en fantastisk resa att få uppleva Anton Corbijns nya perspektiv på den värld vi lever och arbetar i varje dag. Förutom ett väldokumenterat visuellt geni är han en gentleman och en väldigt inspirerande person att vara med – nyfiken, smart, rolig och varm. Han försöker alltid röra sig framåt och utforska nya kreativa världar, precis som vi gör som danskompani. Vi är otroligt tacksamma för detta stimulerande samarbete och hoppas att alla som ser bilderna också uppskattar resultatet, säger Katrín Hall, konstnärlig chef GöteborgsOperans Danskompani.

Fotoutställningen pågår till och med 12 december och är öppen när operahuset är öppet.

Fri entré.