Larmet om älgarna på och vid Årstalänken och Åbyvägen kom till polisen vid 11-tiden på fredagsförmiddagen. Samtidigt kolliderade flera bilar och en lastbil på sträckan, men det är oklart om det berodde på älgarna.

En person har förts till sjukhus, enligt P4 Stockholm.

Polis och Trafik Stockholm ryckte ut för att försöka få ordning i kaoset. Situationen blev så allvarlig att polisen beslöt att älgarna skulle avlivas. Stadens viltvårdare åkte ut för att leta efter dem.

– De var helt och hållet förvirrade. När de avlivades var de i Östberga, berättar Richard West, viltvårdare och skadededjurssamordnare.

Mitt i skrev om älgarna i torsdags. Då rapporterade polisen att tre älgar gick runt på vägar i Liseberg och Västberga. Redan då varnade polisen för att djuren var en trafikfara, men sedan försvann de ur sikte.

Sköts vid lunchtid

På fredagsmorgonen skrev en person i en lokal Facebookgrupp att hon just sett två älgar i Årstaskogen. Sedan tog de sig alltså ut i trafiken, påtagligt stressade. Vid lunchtid sköts båda två.

– Det är alltid sorgligt och tråkigt när älgar hamnar fel. Men de utgjorde en fara. Vi vill inte att människor ska råka illa ut, säger Richard West.

Var den tredje älg som sågs i torsdags befinner sig är inte känt.