Katana + support – Sacred

Katana, det göteborgska, 80-talsdoftande, samuraj-inspirerade heavy metal-band återvänder till livescenen för att med en exklusiv show börja där karriären först tog fart – i deras älskade hemstad, med albumdebuten Heads Will Roll från 2011. När albumet släpptes var Katana redan luttrade livemusiker, men i och med denna milstolpe klev de in i den större hårdrocksvärldens medvetande. Under åren som följde skapade de sig ett namn som en färgstark liveakt vars energiska show inte lämnade någon oberörd. Både under eget namn och i sällskap med band som Hardcore Superstar, Civil War och Lizzy Borden etablerade de sig runtom i Europa, parallellt med att de släppte uppföljarna Storms of War (2012) och The Greatest Victory (2015). Sacred är ett heavy metal-band som varit med på Göteborgs livescen i flera år men under namnet Amnesia. Bandet spelar klassisk heavy metal och deras största influenser är Iron Maiden, Judas Priest och Queensrÿche. Fina grejer! 

Plats: Musikens hus, Djurgårdsgatan 13, lördag 31 augusti, dörrarna öppnar kl. 20.00.

Dödsriket, ett av nöjesredaktionens absoluta favoritband, spelar på Duvslaget 2024.

Dödsriket, ett av nöjesredaktionens absoluta favoritband, spelar på Duvslaget 2024.

Pressbild

Duvstock 2024

Duvstocks-Kommittén bjuder på Estradpoesi, Sjörövarrock, Jazz, Konstutställning, Bokförsäljning, Punk, SpokenWord, Rock’n’roll, Blues, Cabaret, OperaCabaret och kulning. Och inte minst, Dödsriket, ett av nöjesredaktionens absoluta favoritband! Ta med er picknick – grillar finns på plats. Fri Entré, men arrangörerna hoppas att alla lägger en slant till Läkare Utan Gränser i en kollektburk på plats. Hållplats Majvallen, Dahlströmsgatan 6, vidare upp på berget i skogen och följ de rödsvarta ballongerna. Rock on!

Plats: Duvberget, Majorna, lördag 31 augusti, kl.14.00–22.30.

Fyrens ölkafé firar nyöppning med gratis livespelningar i dagarna tre.

Fyrens ölkafé firar nyöppning med gratis livespelningar i dagarna tre.

Pressbild

Fyrens nyöppning

Fyrens ölkafé kan glädjande nog meddela att ljudisolering och renoveringen av nedervåningen och scenen äntligen klar! Det ska firas med alla, så de bjuder på tre dagar med spelningar och fri entré. Torsdag 22 augusti – Country efter jobbet. Anastasia, Pablo och Alexander återvänder till Fyrens scen. Stans bästa countryband spelar två set med start klockan 19.00. Fredag 23 augusti – The Population och Toad Venom. Musikaliskt kan man säga att The Population är traditionsförvaltare av tidig rock och garage så som den är avsedd att spelas, tänk Dead Moon, Stooges och Dust. Toad Venom har ni förmodligen inte hört förr, men ni har inte heller sett dom på Fyrens nya scen. Nytt minialbum släpps i höst. Fräck psychrock typ! Lördag 24 augusti – Bingo Berit och Tear Them Down. Bingo Berit tillbaka efter en lång vintervila. Bingo Berit består av Emma & Frida som snurrat tombolan runt om Göteborgs krogar. Kvällen till ära blir de kompade av husbandet Tear them Down som utlovar rockklassiker i sann bingo-anda!

Finfina priser kommer finnas även denna gång i prispotten.

Plats: Fyrens ölkafé, Stigbergstorget 1, torsdag 22 augusti–lördag 24 augusti.

In Restless Dreams – 3 timmar och 29 minuter med Paul Simon på vita duken.

In Restless Dreams – 3 timmar och 29 minuter med Paul Simon på vita duken.

Pressbild

In Restless Dreams – The Music of Paul Simon

Musikfilmer och musikdokumentärer är ett återkommande inslag i Bio Roys programutbud som visar moderna liksom klassiska band och artister på stor duk och med vibrerande högtalare. In Restless Dreams är den heltäckande Paul Simon-upplevelsen, regisserad och producerad av Oscarsbelönade Alex Gibney (Citizen K, Taxi till den mörka sidan). En intim dokumentär på 3 timmar och 29 minuter – med paus i föreställningen – som börjar som en studioskildring av tillblivandet av Paul Simons senaste soloalbum Seven Psalms, men expanderar till den kompletta berättelsen om en karriär över sex årtionden, med höjdpunkter som Sound of Silence och Graceland.

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyen 45, söndag 18 augusti, kl. 13.00 och torsdag 22 augusti, kl. 14.00. 

Majornas Lilla Skivmässa – i Majorna såklart.

Majornas Lilla Skivmässa – i Majorna såklart.

Pressbild

Majornas Lilla Skivmässa

Majornas Bryggeri och Skivhallen Majorna har det stora nöjet att presentera tredje upplagan av Majornas Lilla Skivmässa. Inget inträde, det är att bara glida in och kolla på schyssta skivor över en go hantverksöl. Varmt vinylvälkomna!

Plats: Majornas Bryggeri, Karl Johansgatan 88, söndag 25 augusti, kl 11.00–15.00.