Första helgen i september händer det igen – Adelsö blir Roskilde för en dag.

– Förra året var helt otroligt. Vi hade både tur med vädret och med publiken, som var helt magisk. Det var precis den blandning av fest och mys som vi hade hoppats på, säger Kalle Josephson som är en av fyra arrangörer bakom Adelsöfestivalen.

Förra året lockade festivalen runt 600 personer och det verkar som om det blir en bit större i år.

– I år kommer vi också ha lite mer mat, fler barer och fler toaletter. Vi tror att det kommer kanske 800 pers och det är ganska lagom, säger Kalle Josephson.

Lättare att boka artister

Med ett år under västen har det också varit lättare att boka större artister och på line-upen varvas nu kända artister med nyare namn.

– De större bokningsbolagen är försiktiga när det är nytt, så det har varit lättare i år. Vi är också tidiga på bollen och bokar artister som ännu inte är så stora.

– Vi vill inte att någon ska känna sig dum för att man inte har koll på ny musik, utan det ska kännas både öppet och nytt.

"Brett med flit"

Även genre blandas friskt. Här ryms pop, jazz, punk, hiphop och folkmusik.

– Det är brett med flit. Vi har tänkt att man kanske kommer för en särskild artist, men så får man också se något annat än det man tänkt sig, som visar sig vara jättebra.

Adelsöfestivalen riktar sig till alla åldrar och i år är de barnvänliga akter något fler.

– Den första delen av dagen är riktad mot barnen, den andra mot familjer och de tredje mot de som lagt barnen att sova i tältet eller som kommer utan barn, säger Kalle Josephson.

Själv ser han allra mest fram emot att se musikkollektivet Civil polis och headlinaren Dungen.

– Vi älskar Dungen allihopa. Det var det första bandet vi bokade och som vi byggde hela festivalen runt.